BIZIT plus

WhatsApp dobija zaključane razgovore

WhatsApp dobija novu funkciju „Zaključavanje ćaskanja“ namenjenu da olakša privatnost razgovora. Nova zaključana ćaskanja će živeti u fascikli zaštićenoj lozinkom ili biometrijom, a obaveštenja iz tih razgovora neće prikazivati pošiljaoca ili stvarni sadržaj poruke. Ako ste upoznati sa Apple-ovom funkcijom skrivenih fotografija za iCloud, Chat Lock zvuči kao da će raditi slično.

PCPress.rs Image

WhatsApp je već dobro poznat po svojim šifrovanim porukama od kraja do kraja, ali to neće sprečiti nekoga ko već ima vaš otključani telefon koji je otvoren za WhatsApp da potencijalno vidi poruku svojim očima. Zaključavanje ćaskanja dodaje dodatni sloj zaštite koji bi mogao biti koristan ako redovno morate da delite svoj otključani telefon sa nekim. (Takođe možete zaključati WhatsApp u potpunosti iza biometrijske autentifikacije, ako želite.)

Zaključavanje ćaskanja se sada pokreće, a biće i dodatnih nadogradnji kojima se možemo radovati u budućnosti. „Tokom narednih nekoliko meseci dodaćemo još opcija za zaključavanje ćaskanja, uključujući zaključavanje pratećih uređaja, kreiranje prilagođene lozinke za vaše ćaskanje kako biste mogli da koristite jedinstvenu lozinku koja se razlikuje od lozinke vašeg telefona“, piše Meta u blog postu.

Pročitajte i:  Od sada moguće pinovanje do 3 važne poruke u WhatsApp četovima

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: