Windows 10 se sprema za najveću promenu do sada

Windows 10 File Explorer bi uskoro trebalo da dobije dugo najavljivane promene, što će potpuno transformisati jednu od ključnih opcija ovog operativnog sistema.

PCPress.rs Image

Od samog početka pronalaženje fajlova nije bilo sasvim jednostavno, a zbog relativno lošeg alata za pretraživanje. To bi trebalo da se promeni sa verzijom Windows 10 20H1 koja donosi novi File Explorer koji koristi Windows Search. Ova promena će značajno poboljšati korisničko iskustvo, a preko sugestija koje će se dobijati tokom kucanja termina koji se pretražuje, što znači da korisnici više neće morati da čekaju da se čitava pretraga završi kako bi na listi ponuđenih fajlova mogli da pronađu onaj pravi. Fajlovima će se pristupati direktno – uz pomoć levog klika na mišu, dok će desni klik korisnike usmeravati ka lokaciji na kojoj se traženi fajl nalazi.

PCPress.rs Image

Još jedna velika promena omogućava i da se na listi pretraživanja nađu i oni fajlovi koji se čuvaju na OneDrive-u, a novo ažuriranje bi do korisnika trebalo da stigne u prvoj polovini 2020. godine.

Pročitajte i:  Microsoft ponovo otvara Windows 10 beta kanal za Windows Insider korisnike

Izvor: Tech Radar

Facebook komentari: