Facebook tuži analitičarsku kuću zbog krađe podataka

Facebook je podneo tužbu protiv kompanije OneAudience, u kojoj je optužuje za krađu ličnih informacija njihovih korisnika. Prema toj tužbi, OneAudience je plaćao nezavisnim developerima da instaliraju maliciozni SDK u svoje aplikacije, koji omogućava prikupljanje korisničkih podataka bez njihovog znanja.

Prve informacije o tome da podaci korisnika „cure“ pojavile su se u novembru prošle godine, kada su Facebook i Twitter potvrdili navode nezavisnih bezbednosnih istraživača. Facebook je otkrio da OneAudience i još jedna kompanija, Mobiburn, koriste SDK da prikupljaju informacije o korisnicima (imena, email adrese, pol…), nakon čega su obavestili 9.5 miliona korisnika da su njihovi podaci potencijalno kompromitovani.

Nakon toga, Facebook je poslao pismo upozorenja OneAudience-u i zatražio je od njih da pristanu na audit aplikacija. Prema njihovim navodima, OneAudience je odlučio da ne sarađuje.

Osim što su se nakon toga odlučili da podnesu tužbu, iz Facebook-a su najavili da će i dalje nastaviti da obaveštavaju korisnike za koje posumnjaju da bi mogli da budu oštećeni.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Hakovani nalozi Facebooka na Twitteru i InstagramuPC Press Hosting 2020
Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.