Windows 8 – 100 miliona prodatih licenci

Windows 8 je predstavljen pre nešto više od pola godine, a u tom periodu prodato je 100 miliona licenci, prenosi agencija Rojters.

Photo: Microsoft
Photo: Microsoft

Uspeh na tržištu može se uporediti sa onim koji je u istom periodu ostvarila prethodna verzija ovog operativnog sistema.

“Da li je savršen? Ne. Ali treba nešto promeniti? Apsolutno. Vrlo smo realni oko toga šta treba da se menja i menjamo što je brže moguće”, rekla je Tami Reler, jedan od rukovodilaca Microsoftove Windows divizije, koja je predstavila pomenute rezultate.

Ona je najavila i da će krajem ove godine izaći update za Windows 8, verzija čije je kodno ime Windows Blue, te da će detalji o ovoj nadogradnji biti objavljeni u narednim nedeljama.

Ono što se za sada zna je da će Blue pomoči korisnicima da se lakše prilagode promenama koje je nova verzija Microsoftovog operativnog sistema uvela.

“Razmatramo različite scenarije koji bi pomogli tradicionalnim korisnicima PC-ja da krenu napred, ali i kako bismo poboljšali korisnost na svim uređajima”, rekla je Reler.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Microsoft 365: Explorer odlazi u avgustu

Tagovi: ,