Windows Update: Problemi s opcionim ažuriranjima

Windows 10 nailazi na određene poteškoće kada su ažuriranja u pitanju, budući da Windows Update nudi jedno po jedno opciono ažuriranje.

PCPress.rs Image

U pitanju su ažuriranja koja se ne instaliraju automatski, a uključuju update za Windows 10 funkcije, preview za buduća kumulativna ažuriranja, te zakrpe koje ciljaju specifične greške u operativnom sistemu. Windows 10 već godinu dana nudi isključivo pojedinačna opciona ažuriranja, bez obzira što je za neku verziju operativnog sistema već dostupno nekoliko novih updateova. Tako je, na primer, novo Windows 10 21H1 ažuriranje u poslednje vreme imalo prednost u odnosu na druga, što znači da korisnici ne mogu da preuzmu novija ažuriranja dok ne instaliraju ovo.

PCPress.rs Image

Microsoft je “Optional Update Experience” predstavio još 2019. godine, te se očekivalo da se na taj način reše problemi s opcionim ažuriranjima u okviru Windows 10 operativnog sistema. Naime, nova opcija je bila zamišljena tako da korisnicima nudi spiskove dostupnih ažuriranja, te im omogući da sami izaberu ona koja su im potrebna. Problem je u tome što opcija ne radi kao što je najavljeno, pa se nova ažuriranja nude tek kada se preuzmu aktuelna.

Pročitajte i:  Microsoft vas podseća da napustite lokalne naloge na Windows 10

PCPress.rs Image

Istina je da neka opciona ažuriranja mogu da se pronađu ukoliko se poseti Microsoft Catalog, ali mnogi korisnici ne znaju da ažuriranja mogu da instaliraju i ručno. Nije najjasnije zašto Microsoft ne nudi sva opciona ažuriranja u “Optional Update Experience”, ali je očigledno da su korisnici prinuđeni da instaliraju i ona koja im nisu potrebna, a kako bi došli do onih koja su im neophodna.

PCPress.rs Image

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,