Zebra

Wizz Air raspisao konkurs, može se konkurisati i iz Srbije

Wizz Air je raspisao konkurs za zapošljavanje pilotskog i kabinskog osoblja koji će do kraja naredne godine omogućiti da u toj najvećoj niskotarifnoj avio-kompaniji u centralnoj i istočnoj Evropi, počne da radi oko 1.300 novih pilota, stjuardesa i stjuarda.

Biće održano oko 400 izbora za nove članove Wizz Air tima u više od 25 evropskih zemalja. Kandidati iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine takođe mogu učestvovati na svim raspisanim konkursima.

Međutim, izbori se neće održavati u ovim zemljama u narednih nekoliko meseci, ali svi zainteresovani mogu da se prijave na konkurs u oktobru 2017, a razgovori se obavljaju u Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj i Austriji. Kandidati iz Srbije mogu da ostave prijavu i za vreme kada bude organizovan izbor u zemlji kandidata.

Wizz Air se odlučio da poveća broj radnika zahvaljujući dolasku 21 novog aviona Airbus A320 i A321 do kraja 2018, kao i ukjlučivanjem u saobraćaj 11 potpuno novih aviona, koji su već isporučeni ove godine. Ovim će tim Wizz Air, kako je istaknuto, brojati više od 4.500 zaposlenih do kraja 2018. godine.

Wizz Air planira da duplira svoju flotu na više od 160 aviona do kraja 2024. godine što će povećati šanse za zapošljavanje u toj kompaniji.

Izvor: N1

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,