BIZIT plus

X planira „štab“ za moderiranje sadržaja u Ostinu 

X kaže da će zaposliti 100 stalno zaposlenih za novu kancelariju za poverenje i bezbednost u Ostinu u Teksasu, prema subotnjem izveštaju Bloomberg. Plan dolazi, kako se navodi u članku, samo nekoliko dana pre zakazanog saslušanja izvršne direktorke Linde Iaccarino za 31. januar pred Senatskim pravosudnim komitetom u vezi sa X -ovim postupanjem sa umerenošću seX ualne eX ploatacije dece. 

PCPress.rs Image

Tim bi se navodno fokusirao uglavnom na CSE i bio bi prvi pravi tim za poverenje i bezbednost otkako ga je Elon Musk uništio ubrzo nakon što je kupio platformu ranije poznatu kao Twitter. X je juče ažurirao post na blogu o svom pristupu moderiranja CSE-a kako bi pomenuo i novu kancelariju, iako ne otkriva šta će novi tim raditi, niti kada će se kancelarija otvoriti. 

Direktor poslovnih operacija kompanije Joe Benarroch rekao je za Bloomberg da će tim pomoći i u drugim mjerama umjerenosti, kao što su one koje zabranjuju govor mržnje. Oglas za posao moderiranja sadržaja za X u Austinu kaže da će moderatori istražiti probleme kao što su „neželjena pošta i prevara“ i pružiti korisničku podršku. 

Pročitajte i:  Indija traži od X-a visok stepen cenzure zbog protesta

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,