BIZIT plus

X razvija nove mogućnosti kako bi postao „aplikacija za sve“

Kompanija nudi nove alate u pokušaju da privuče više kreatora na svoju platformu.

PCPress.rs Image

Nove video funkcionalnosti

Elon Musk razmatra nove video funkcionalnosti na platformi, uključujući strimovanje igara i kupovinu proizvoda uživo. To je zapravo deo napora da se X pretvori u “aplikaciju za sve“. Kompanija eksperimentiše sa osnovnim mogućnostima strimovanja igara sličnim onim na Twitch-u. Trenutno su te mogućnosti dostupne samo korisnicima koji su pretplaćeni na X Premium uslugu.

Elon Musk je predstavio novu funkciju u nedelju uveče tokom strimovanja igre Diablo IV koje je trajalo 54 minuta. Strimovanje igre je objavljeno sa anonimnog Twitter naloga koji koristi korisničko ime @cyb3rgam3r420.

Inženjer u kompaniji X, Mark Kalman, takođe je podelio video u kojem je objašnjeno kako Premium pretplatnici mogu strimovati igre sa svojih naloga povezivanjem OBS softvera sa svojim Twitter nalogom putem X Media Studija.

X pokušava da privuče što više kreatora

Još uvek nije jasno koliko će X ozbiljno pokušati da privuče strimere. Takođe, deluje da funkcija podržava komentare gledalaca u strimovima. Međutim, trenutno nedostaje veći deo funkcionalnosti usmerenih na kreatore koje postoje kod drugih platformi. Ipak, ovo je jedan od najnovijih primera kako X pokušava da privuče kreatore novim funkcionalnostima.

Pročitajte i:  Investitori razmatraju ulaganje od 3 milijarde dolara u xAI

Takođe, nije jasno da li će infrastruktura X-a biti u mogućnosti da prati nove funkcionalnosti vezane za strimovanje. Kompanija, koja je prošle godine otpustila mnogo inženjera a takođe je imala problema sa audio i video strimovima. Kada je guverner Floride, Ron DeSantis u maju učestvovao u razgovoru kako bi najavio predsedničku kandidaturu zajedno sa Musk-om, strim je više puta prekinut.

Prema rečima, Waltera Isaacsona, američkog pisca koji je napisao i biografiju Musk-a problem je bio rezultat nestabilnosti izazvane loše planiranim premeštanjem jednog od data centara kompanije. Međutim, izgleda da problemi još nisu potpuno rešeni.

Prošle nedelje, Musk je pokušao da strimuje svoju posetu američkoj granici sa Meksikom. Međutim, video prenos je naglo prekinut nakon otprilike četiri minuta. Musk je na kraju uspeo ponovo da pokrene strim, ali tek nakon što je poslao hitan email celoj X ekipi, prema izveštaju novinara New York Times-a, Ryan-a Mac-a. “Molim vas, popravite ovo”, rekao je Musk.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: