ePlaneta

YouTube i nova naslovna strana

YouTube je nedavno korisnicima predstavio novu naslovnu stranu, te je sve više onih kojima novi homepage ne odgovara, budući da se iskustvo bitno promenilo.

PCPress.rs Image

Nove funkcije i novi dizajn su svakako važni kako bi neki proizvod održao svežinu, a promene su najkorisnije kada iskustvo pojednostavljuju. Mnogi ipak ističu da najnovija YouTube promena negativno utiče na pretraživanje sadržaja, budući da su kategorije ranije bile razbijene u više sekcija kojima se lakše upravljalo, da bi se u okviru nove naslovne stranice izgubile i stopile u veliku grupu preporučenih video sadržaja. Tako se među preporukama sada pojavljuju i sadržaji stariji od 10 godina, što korisnicima otežava pronalaženje najnovijih tema i kreatora.

PCPress.rs Image

YouTube homepage je najznačajniji kada su u pitanju kreatori, budući da im je ranije omogućavao da privuku nove korisnike. To se sada promenilo budući da se novi videi gube u gomili drugih, starijih sadržaja. Konstantne promene tako ugrožavaju uspeh na ovoj platformi, a YouTube je povodom toga objasnio da se još uvek radi na novoj naslovnoj strani, i da bi novi video sadržaji uskoro ponovo trebalo da se nađu na vrhu.

Pročitajte i:  Nov način pretrage na YouTube Music 

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,