YouTube mobilna aplikacija dobija nove gestove i kontrole

YouTube ažurira svoju aplikaciju novim funkcijama koje bi trebalo da olakšaju gledanje i kontrolu videa, sa novim gestovima, unapređenim kontrolama puštanja videa i drugim novitetima.

PCPress.rs Image

Najveće unapređenje jeste što ćete umesto da pritisnete dugme i rotirate vaš telefon, sada moći da prevučete ka gore da bi video ušao u mod prikaza preko celog ekrana, a kada prevučete na dole, vraćate video u standardni režim gledanja.

PCPress.rs Image

Tu su i novi dugmići video plejera: jedan kojem imate pristup kada je video u toku i pojavi se u gornjem delu ekrana na overlay delu menija. Tu možete da isključite ili uključite autoplay videa. Takođe, i dalje kao i do sada možete da pritisnete na vremensku liniju i promenite na deo videa koji želite da gledate, kao i da vidite koliko je vremena preostalo do kraja videa.

PCPress.rs Image

Ažurirana aplikacija takođe prikazuje unapređena video poglavlja, nešto što je Youtube u poslednje vreme razvio i predstavio već publici u prethodnim mesecima. Sada, tu je nova lista koja prikazuje sva poglavlja, ali je sada moguće postaviti i pojedinačan thumbnail za svaki od njih, kao što se to ranije radilo na DVD-u.

Pročitajte i:  YouTube uklonio više od milion videa sa COVID-19 dezinformacijama

Izvor: theverge

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,