BIZIT plus

YouTube Music planira da omogući prikazivanje autora pesme ili albuma

Ako je ova funkcija omogućena na nalogu korisnika, oni će videti opciju „View song credits“ kada pristupe meniju na YouTube Music-u.

PCPress.rs Image

YouTube planira da objavi autore za pesme i albume na svom servisu za striming muzike „YouTube Music“

Sa ovom novom funkcijom, korisnici će moći da vide autore (credits) pesama i albuma kada slušaju svoju omiljenu muziku, Funkcija, gde korisnici mogu odmah da vide detaljne informacije o pesmi, kao što je ko je pevač i ko je napisao, producirao i komponovao svaku numeru, odavno je deo mnogih drugih servisa za striming kao što je Tidal.

Ako je ova funkcija omogućena na korisničkom nalogu, oni će videti opciju „View song credits“ kada pristupe meniju na YouTube Music-u. Korisnici će moći da vide podatke o muzici, kao što su  ‘Performed by’, ‘Written by’, ‘Produced by’ i odakle su metapodaci o muzici dobijeni, navodi se u izveštaju.

U međuvremenu, prošle nedelje, platforma za deljenje videa objavila je da američki kreatori sada mogu da kreiraju podkaste u YouTube studiju, a uključivanje podkasta u aplikaciju Music dolazi uskoro. Platforma je napomenula da je „podkast emisija plejlista, a epizode ​​podkasta su video snimci na toj plejlisti“.

Pročitajte i:  YouTube nastavlja borbu protiv ad-blokera na mobilnim telefonima

Kompanija je tvitovala sa svog naloga tima na YouTube-u: „Podkasti su dostupni! nove funkcije na Studio desktopu sada vam omogućavaju da kreirate novi podkast, postavite postojeću listu za reprodukciju kao podkast i izmerite performanse vašeg podkasta.”

Podkasti autora treba da sadrže samo epizode ​​pune dužine, organizovane po redosledu kojim bi trebalo da se konzumiraju.

Pored toga, YouTube TV je pokrenuo novu funkciju „multiview“ koja će omogućiti pretplatnicima da gledaju do četiri različita programa u isto vreme.

Gigant za strimovanje je rekao da će rani pristup multiview-u biti dostupan svim članovima YouTube TV-a u narednih nekoliko meseci.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari: