Data centri 2024

YouTube Rewind 2018 – postao najomraženiji video ikada

Najnoviji YouTube Rewind video, godišnji pregled „video snimaka, muzičkih spotova i trendova koji su obeležili YouTube u 2018. godini“, postao je video zapis sa najviše „dislajkova“ ikada u istoriji servisa. Prethodni nosilac ove titule bio je muzički spot Baby Justin Bieber-a, koji je u periodu od osam godina sakupio impresivnih 9,8 miliona dislajkova. YouTube-ov 2018 Rewind, u međuvremenu, generisao je više od ove cifre za manje od sedmice, prešavši 10 miliona dislajkova (prema LikesCounter-u) početkom 13. decembra.

PCPress.rs Image

Čemu tolika mržnja? Nijedan video ne može da se dopadne svim ljudima. Međutim, s obzirom na namenu ovog videa koja je da podseti i sakupi na jednom mestu najvažnije YouTube momente, postoje i izuzetno značajni propusti. YouTube-ovci su iz godišnjeg pregleda izostavili poznate YouTube-re kao što su Logan Paul ili PewDiePie, te nekoliko zaista popularnih viralnih video snimaka. Nema viralnog video snimka Johny Johny Yes Papa koji je na neki način sakupio gotovo 500 miliona pregleda.

Naravno, neki od tih stvaralaca YouTube sadržaja – posebno Logan Paul i PewDiePie, na primer – nisu poznati baš po dobrom ponašanju, ali i dalje im polazi za rukom da drže pažnju hiljadama gledalaca. Tako su se ljubitelji ovih vlogera razočarali sa YouTube-ovom interpretacijom pregleda godišnjeg sadržaja i možda su baš oni imali značajnu ulogu u ovom rekordnom broju dislajkova. Naravno, u video snimku postoji tona poznatih imena i tvoraca: Will Smith, Casey Neistat i Lilli Singh, na primer – koji su relativno ne kontroverzni i sposobni da ostvare velike ugovore na platformi.

Pročitajte i:  YouTube uvodi nova starosna ograničenja za video snimke o oružju

To bi moglo da objasni zašto je u godišnji pregled uključen Fortnite strimer, Ninja. On je poznat kao Twitch strimer, a ne originalni YouTube stvaralac, ali i dalje uživa neverovatne statistike zahvaljujući svojim vrhunskim video snimcima. Tako da, potpuno je jasno da čelni ljudi YouTube-a imaju drugačiju ideju toga šta im je vredno pomena i šta je vredno pažnje gledaoca koji podržavaju platformu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,