YouTube sakriva dislike-ove za sve video snimke

Iako broj dislike-ova na YouTube video snimku ne izgleda kao nešto ozbiljno, to je zapravo prilično dobar pokazatelj popularnosti i korisnosti videa u nekim slučajevima.

PCPress.rs Image

Kreatori će i dalje moći da vide broj dislike-ova

Na primer, ako neko daje savete ili uputstva na YouTube-u, a broj dislike-ova je veći od broja sviđanja, to se može koristiti kao merilo koliko je video zaista dobar ili koristan. Međutim, ponekad trolovi i uznemiravači mogu da zloupotrebe ovu funkciju da bi video nesrazmerno dislike-ovan, zbog čega je ranije ove godine YouTube počeo da testira promenu gde bi javno sakrili brojač dislike-ova na video snimcima.

Čini se da je kompanija zadovoljna kako je testiranje proteklo, jer ga sada primenjuju u svim video snimcima. Prema YouTube-u, „Na osnovu onoga što smo saznali, činimo da se broj dislike-ova učini privatnim širom YouTube-a, ali samo dislike dugme ne nestaje. Ova promena će početi postepeno da se primenjuje od danas”. Dakle, YouTube kaže da će kreatori i dalje moći da vide broj dislike-ova u YouTube studiju, ali će javno ovi brojevi biti skriveni.

Pročitajte i:  YouTube zaista mrzi blokatore reklama, počinje da preskače i isključuje zvuk na video snimcima

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: