BIZIT plus

YouTube testira mini igre na desktopu i mobilnim uređajima

Trenutno su igre dostupne samo odabranim testerima.

PCPress.rs Image

“Eksperimentalna ponuda”

YouTube lansira platformu za mini igre unutar aplikacije, dodajući razne načine interakcije sa sadržajem na popularnoj video platformi.

Ovo je eksperimentalna ponuda i kao takva dostupna je samo odabranim korisnicima i beta testerima. Kako da saznate da li imate tu mogućnost? Otvorite YouTube i potražite karticu “Playables” pored sadržaja na početnom ekranu. Za one koji imaju tu mogućnost, igre funkcionišu kako na desktop-u tako i na mobilnim uređajima.

Trenutno nema liste objavljenih naslova. Međutim prema izveštajima 9to5Google-a, dostupna je igra nazvana “Stack Bounce” koja uključuje lopticu koja prolazi kroz prstenove. Igra je fokusirana na veštinu i preciznost u prolasku loptice kroz prstenove. Igra “Stack Bounce” već je bila ponuđena na Google-ovoj usluzi GameSnacks.

Pre nego što je zatvorena Google Stadia platforma je nudila igre koje nisu uključivale pomeranje 3D lopte. Igre su bile drugačijeg žanra ili stila. Međutim, iako je platforma ugašena, kompanija napominje da će igrači moći da zadrže svoj napredak u igri, koji je evidentiran i dostupan putem kartice “History“.

Pročitajte i:  YouTube: Obavezna oznaka za sadržaje koji nastanu uz pomoć AI alata

Igrači će moći da se vrate i igraju svoje omiljene igre na drugim platformama u budućnosti a da pri tome neće izgubiti svoj napredak u tim igrama. Drugim rečima, moguće su složenije igre u budućnosti.

YouTube nije jedina video streaming platforma koja istražuje igre u oblaku. Netflix je poslednjih nekoliko godina značajno proširio uslugu na ovom polju. Kompanija je nedavno proširila usluge na odabrane pametne televizore i računare. Takođe, TikTok eksperimentiše sa jednostavnim igrama unutar aplikacije. Google-ova usluga za cloud streaming, Stadia, prestala je sa radom u januaru.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,