BIZIT plus

YouTube TV i NBCU sklopili privremeni sporazum

YouTube TV i NBCUniversal su se dogovorili o „kratkoročnom“ sporazumu da usluga strimovanja nastavi da prenosi sadržaj emitera. Uz ovakav dogovor, pretplatnici YouTube TV-a neće izgubiti pristup više od desetak kanala, uključujući NBC, Bravo i Golf Channel. Dok će kompanije pokušati da se dogovore o dugoročnijem rešenju.

PCPress.rs Image

Privremeni dogovor

NBCUniversal i YouTube TV su se dogovorili o kratkom produženju trajanja usluga, dok nastavljaju razgovore“, rekao je portparol NBCUniversal-a.

PCPress.rs Image

Kada je spor prvi put izašao u javnost, YouTube TV je rekao da će smanjiti mesečnu cenu svoje usluge sa 65 dolara na 55 dolara mesečno ako pretplatnici izgube pristup sadržaju NBCU. Za sada nije jasno koliko dugo će trajati trenutno trenutno rešenje. Čini se da je u središtu neslaganja samo to koliko bi YouTube TV trebao platiti za sadržaj emitera.

“Za vreme trajanja našeg ugovora, YouTube TV traži iste cene koje usluge slične veličine dobijaju od NBCU-a. Tako da možemo nastaviti da nudimo YouTube TV korisnicima po konkurentnoj i fer ceni”, rekao je portparol YouTube-a. NBCU-u da je zatražio od kompanije da Peacock Premium objedini sa svojom televizijskom uslugom, što je zahtev za koji kažu da će tražiti efektivnu dvostruku naplatu za isti sadržaj.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: