BIZIT plus

Zaposleni u Samsungu otkrili osetljive podatke ChatGPT-u

Jedan od zaposlenih je tražio od chatbot-a da generiše beleške sa sastanka.

PCPress.rs Image

Samsung razvija sopstveni chatbot?

Na prvi pogled, ChatGPT je alat koji može biti koristan za niz radnih zadataka. Međutim, pre nego što tražite od chatbot-a da objedini važne beleške ili proveri vaš rad kako bi otkrio greške, vredi zapamtiti da sve što podelite sa ChatGPT-om može se koristiti za njegovu obuku odnosno razvoj. Takođe, chatbot može te podatke da koristi i u odgovorima kod drugih korisnika. Nekoliko zaposlenih u Samsung-u očigledno nisu bili svesni toga pre nego što su podelili osetljive informacije s chatbot-om.

Ubrzo nakon što je Samsung-ovo odeljenje za poluprovodnike dozvolilo inženjerima da koriste ChatGPT, radnici su otkrili tajne informacije i to najmanje tri puta. Jedan zaposleni je navodno zatražio od chatbot-a da proveri osetljivi izvorni kod baze podataka i proveri greške. Drugi zaposleni je tražio optimizaciju koda, a treći je uneo snimljeni sastanak u ChatGPT i zamolio ga da generiše informacije sa sastanka.

Izveštaji sugerišu da je nakon što je saznao za bezbednosne greške, Samsung pokušao da ograniči obim budućih grešaka. Kompanija je ograničila dužine ChatGPT upita zaposlenih na kilobajt ili 1024 karaktera. Takođe, navodi se da kompanija ispituje svoja tri zaposlena i pravi sopstveni chatbot kako bi sprečila slične nezgode.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S24 Ultra – Savršen spoj dizajna i snage

Politika podataka ChatGPT-a navodi da, osim ako korisnici eksplicitno ne odustanu, njihova pitanja biće korišćena za obuku novih modela. Kompanija OpenAI poziva korisnike da ne dele tajne informacije sa ChatGPT-om u komunikaciji jer „nije u mogućnosti da izbriše određena pitanja iz istorije“. Jedini način da se rešite ličnih podataka na ChatGPT-u je da izbrišete svoj nalog. Taj proces može da potraje do četiri nedelje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,