Zašto Elon Musk svoje vreme posvećuje Twitteru a ne misiji na Marsu?

BBC se pita zašto je Elon Musk posvećeniji Twitteru nego misiji na Marsu.

PCPress.rs Image

Zoe Kleinman, urednica rubrika o tehnologiji BBC-ja, izjavila je da tokom nekoliko meseci značajno pažljivije prati rad Elona Maska. Njenu pažnju je privukao kada je, iz naizgled čistog hira, jedan od najbogatijih ljudi sveta, rešio da kupi Twitter.

Elon Musk je po njenom mišljenju osoba koja fascinira svojim uspehom i ličnim životom. Musk je jednom prilikom izjavio da mu je glavni cilj u životu da kolonizuje Mars. A sada umesto da se bavi tim misijama, njegova cela pažnja je kako se čini usmerena na Twitter.

Zoe priznaje da Musk jeste posebno zanimljiv novinarima zbog svog stila i autentičnosti. Kao takav česta je meta naslovnih strana, ali dodaje da je on toga svestan i da mnoge stvari radi namerno i sa ciljem osvajanja medijskog prostora.

Jedan od njenih zaključaka je da Musk želi da poveže svoju ideju prelaska na Mars sa Twitterom. I da se samo na prvu loptu čini da su to odvojene teme. Smatra da Musk koristi Twitter kako bi u realnom vremenu mogao da ima eksperiment od 300 miliona “duša”, koje iskazuju svoje obrasce ponašanja a kako bi te uočene obrasce zatim koristio za svoj cilj “svi na Mars”.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Njen način razmišljanja jeste zanimljiv i do sada je jedina pokazala smisao Muskove gotovo fanatične posvećenosti Twitteru. Međutim, u kojoj meri takva namera ima uticaja na nas? Da li su nama društvene mreže sada kada već toliko znamo o njima zaista potrebne? Ko je od nas osim avanturistički zaista zainteresovan za odlazak na Mars? A i zašto bi bili kada nismo ni ovu planetu dovoljno videli? Da li je možda važnije da sadimo šume umesto što bežimo na Mars od problema koji su pored nas?

Izvor: bbc.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,