Zašto je SD WAN, softverski definisano umrežavanje – mreža budućnosti?

Sve je više firmi koji imaju nekoliko lokacija na kojima posluju. Međutim, problemi se javljaju kada te lokacije treba da se povežu sa centralnom lokacijom ili cloud-om da bi se razmenili podaci i koristile aplikacije.

PCPress.rs Image

Mreža zbog toga treba da funkcioniše efikasno, da se poveća pouzdanost i dostupnost aplikacija, kao i da se skrati vreme za upravljanje takvom mrežom i smanje resursi koje koristite. Svakako vam je važno da bez smetnji održavate onlajn sastanke i bezbedno šaljete mejlove s raznim poslovnim podacima.

Reklo bi se da su potrebni agilnost, veća produktivnost, veći kapaciteti i bezbednost. Zahvaljujući savremenom A1 SD WAN rešenju moguće je ostvariti sve te ciljeve. Pomoću ove managed service usluge saobraćaj se optimizuje preko više dostupnih veza, dajući vidljivost i kontrolu saobraćaja u realnom vremenu. Istovremeno pruža jeftiniju alternativu, tako da je novčana ušteda svojevrstan dodatak na celu paletu naprednih funkcionalnosti.

Šta znači end-to-end usluga?

A1 Srbija kompletno zaokružuje A1 SD-WAN uslugu brinući se o dizajnu, implementaciji i održavanju mreže, po principu da korisnicima omogućava „ključ u ruke”, uz connectivity servise za povezivanje lokacija, ukoliko su im potrebni.

U poređenju s VPN mrežom, SD WAN nudi veću fleksibilnost, jer omogućava protok saobraćaja preko više transportnih mreža, za razliku od VPN-a koji sav saobraćaj šalje jednim putem. To je kao da imate samo jednu ulicu kojom možete stići na posao, a vaš kolega ima pet različitih puteva, čime drastično smanjuje rizik da upadne u gužvu.

Pročitajte i:  Osobama s invaliditetom lakši pristup i efikasnija usluga na prodajnim mestima A1 Srbija

Pouzdano i sigurno

Takođe, neke kompanije i sistemi, usled dominantnosti elektronske komunikacije, moraju da se oslone na aplikacije s pouzdanim performansama. Usled velike količine podataka i informacija koje idu preko servera, pored performansi, aplikacija mora zadovoljiti određeni SLA (Service Level Agreement) u slučaju otkazivanja linkova i drugih problema s mrežom. Stoga su brzina i pouzdanost rada još jedna prednost, što naravno indirektno utiče i na cenu, jer ne dolazi do neplaniranih troškova usled nepouzdanosti tehnologije i „gužve” pri slanju podataka. A1 SD WAN će dinamički usmeravati saobraćaj na najbolji dostupni link ili u skladu s definisanim biznis polisama, koristeći napredne algoritme provere kvaliteta mreže i njenih linkova u realnom vremenu. Ako dostupne veze pokazuju probleme u prenosu, odmah će se primeniti mehanizam regulacije kako bi se osigurale performanse aplikacija visokog prioriteta.

Zahvaljujući savremenom A1 SD WAN rešenju, koje uključuje inteligentni pristup mrežnom funkcionisanju, možete da imate bolju vidljivost i kontrolu nad vašim saobraćajem u realnom vremenu, kao i da upravljate čitavom mrežom iz jednog centra i reagujete na eventualne probleme u roku od nekoliko sekundi. Nove lokacije se mogu povezati za par sati i to uz koncept zero-touch provisioning-a, jer su uređaju potrebni samo Internet i napajanje.

Pročitajte i:  Da li je neizbežno gašenje 2G mreže?

A1.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,