Zašto su Huawei FreeBuds 4i slušalice odličan izbor?

Postoji dosta razloga za kupovinu True Wireless Stereo (TWS) slupalica. One su male, lagane, bežične, veoma lake i pogodne za upotrebu. No, među njima nije lako odabrati pravi model, tim pre što će mnogi proizvođači iznositi veoma slične tvrdnje. Huawei FreeBuds 4i se u moru naizgled sličnih slušalica izdvajaju po karakteristikama koje bi svim potencijalnim kupcima trebalo da budu veoma važne.

PCPress.rs Image

Povoljna cena

Huawei FreeBuds 4i slušalice se prodaju po ceni od 9,499 dinara. Premda na tržištu postoje pristupačniji modeli, do sada niko nije nadmašio odnos cene i mogućnosti onoga što nude ove slušalice, budući da stižu s gomilom odličnih karakteristika. Dobra audio reprodukcija, sjajna baterija, aktivno poništavanje buke uz awareness režim rada, brzo punjenje, moderan dizajn u dve dostupne boje, ergonomski oblik koji omogućava da slušalice čvrsto stoje u uhu uz maksimalnu udobnost samo su neke od karakteristika. Freebuds 4i slušalice nude puno toga za uložen novac – zapravo, donose dosta onoga što nude i višestruko skuplje slušalice, zadržavajući jednostavnost i pogodnost upotrebe.

Pročitajte i:  Huawei Watch Fit 3: Raskoš jednostavnosti

Baterija

Trajanje baterije je izuzetno važno za korisnike bežičnih slušalica, naročito nakon prvih generacija koje su mogle da se bolje pokažu po tom pitanju. FreeBuds 4i slušalice imaju bateriju koja im omogućava audio reprodukciju do čak 10 sati (6,5 sati glasovnog poziva), bez uključene opcije Aktivne redukcije buke (ANC). Zajedno sa kutijom u koju se mogu vratiti radi daljeg punjenja, ukupna autonomija ide do čak 22 sata, što je sjajna vest za sve poklonike bežičnog zvuka.

PCPress.rs Image

No, podjednako važno je i što trajanje baterije ne trpi udarce kada su uključene napredne opcije, kao i da postoji podrška za brzo punjenje. Sa uključenom opcijom Aktivne redukcije buke (ANC) slušalice omogućavaju 7,5 sati neprekidne reprodukcije muzike, odnosno 5,5 sati glasovnog poziva. Najzad, zahvaljujući tehnologiji brzog punjenja, slušalice se za samo 10 minuta napune dovoljno da omoguće još 4 sata audio reprodukcije, što je izvanredna pogodnost koju malo ko nudi na tržištu, a kamoli u ovom cenovnom razredu.

Aktivno poništavanje buke

Mogućnost aktivnog poništavanja buke (ANC) je veoma naglašena u poslednje vreme kada su bežične slušalice u pitanju. Problem je, međutim, koliko je ona efikasna, naročito na pristupačnijim slušalicama u kakve FreeBuds 4i definitivno spada. Senzori u slušalicama aktivno detektuju i smanjuju šum iz okruženja, dok sistem sa dva mikrofona daje svoj doprinos smanjenju pozadinske buke. Odlična stvar je što Huawei kombinuje efikasan algoritam, veštačku inteligenciju (AI), kao i odličan oblik slušalica koje ispunjavaju ušnu školjku praktično savršeno, što sve skupa rezultuje odličnim smanjenjem pozadinske buke.

Pročitajte i:  Huawei najavljuje lansiranje novog pametnog telefona

Na ovaj način korisnici mogu da redukuju zvukove iz okruženja, odnosno buku koja im može smetati prilikom slušanja muzike, vođenja razgovora sa prijateljem ili voljenom osobom, ali i tokom sastanaka sa kolegama ili prezentacija koje se danas odvijaju preko Zoom-a, Teams-a i drugih alata koji su postali popularni u eri pandemije.

PCPress.rs Image

Awareness režim rada

Kvalitet slušalica se prepoznaje po široj upotrebnoj vrednosti od onoga što se svakako očekuje. Premium slušalice uglavnom imaju „awareness“ režim, u okviru koga omogućavaju korisniku da čuje okolinu i komunicira sa ljudima, nudeći mu dobar balans između izolacije šuma i percepcije okruženja. Upravo je ta mogućnost dostupna i na pristupačnim FreeBuds 4i slušalicama.

Sve što je potrebno jeste jedan duži pritisak da se sa opcije aktivnog smanjenja buke prebacite u Awareness režim kako biste čuli zvukove iz okruženja. Važno je i što je prebacivanje iz jednog u drugi režim rada brzo i lako, pa nema potrebe za skidanjem slušalica, pauziranjem i slično.

Ovo su samo neke od karakteristika Huawei FreeBuds 4i slušalica, ali odlično ilustruju razloge zbog kojih su veoma dobra i pametna investicija koja donosi vrhunske karakteristike po povoljnoj ceni, te predstavljaju jedan od najboljih izbora koje možete nabaviti prilikom kupovine bežičnih slušalica.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,