BIZIT plus

Završeno spajanje kompanija Dell i EMC

Kompanija Dell Technologies prekjuče je objavila da je završena akvizicija EMC Corporation, čime je stvorena jedinstvena porodica firmi koja organizacijama pruža infrastrukturu neophodnu za izgradnju digitalne budućnosti, transformaciju IT sektora i zaštitu sopstvene najveće vrednosti – informacije.

Dell-EMC[1]

Spajanjem je stvoren tržišni lider s ukupnim prihodom od 74 milijardi dolara i opsežnim tehnološkim portfoliom koji rešava kompleksne probleme korisnika u brzorastućim segmentima industrije, poput hibridnog clouda, softverski definisanih data centara, konvergentne infrastrukture, platforme-kao-usluge, analitike podataka, mobilnosti i cyber-sigurnosti.

dell-emc-midrange-3-820x461[1]

Dell Technologies pruža usluge za 98 odsto kompanija na listi Fortune 500 i sastoji se od nekoliko tržišnih segmenata. Dva najveća i najpoznatija su Dell client solutions i Dell EMC rešenja za infrastrukturu, a Dell EMC Services podržava oba. Uz navedeno, Dell Technologies sadrži Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream i VMware. Ova jedinstvena struktura kombinuje fokus i inovacije karakteristične za startup-e s globalnim nivoom usluga koje pruža velika kompanija. Veličina kompanije Dell Technologies omogućiće uvođenje više inovacija uz ulaganje u istraživanje i razvoj, prodaju i marketing, usluge i podršku, kao i pružanje učinkovitijih i povoljnijih rešenja za korisnike. Kompanija će javno objavljivati svoje finansijske rezultate, ali će biti u privatnom vlasništvu, što će joj omogućiti da dugoročno snažnije usmeri ulaganja u razvoj rešenja za korisnike i partnere.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Intel je i dalje najveći proizvođač računarskih procesora