Želite li slotove za slušalice na pametnim telefonima?

HMD je nedavno otkrio telefon Nokia 5710 XpressAudio, koji se ističe zahvaljujući uključivanju slotova na zadnjoj strani telefona za držanje i punjenje priloženih pravih bežičnih slušalica.

PCPress.rs Image

Nokia je predstavila telefon sa funkcijama sa slotovima za držanje i punjenje slušalica

To je definitivno nešto što ranije nismo videli na telefonu. Prema anketi Android Authority-a, preko 1.100 čitalaca je glasalo, a ispostavilo se da skoro tri četvrtine anketiranih čitalaca (74,1%) želi da vidi slotove za slušalice na pametnim telefonima. To je prilično zgodna funkcija na papiru, koja negira potrebu za namenskom futrolom za punjenje za slušalice. Osim toga, većina današnjih pametnih telefona ionako ima velike baterije, tako da bi uticaj na životni vek baterije trebao biti zanemarljiv kada se slušalice pune.

U međuvremenu, 25,88% ispitanika kaže da ne želi da vidi slotove za slušalice na pametnim telefonima. Možemo razumeti zašto bi ljudi izabrali ovu opciju, jer ovakva karakteristika zahteva dosta prostora. Ovaj prostor bi se umesto toga mogao koristiti za druge funkcije kao što su veća baterija, veći/više senzora kamere, poboljšano hlađenje ili bežično punjenje.

Pročitajte i:  Google je upravo najavio 8 velikih ažuriranja za Android. Evo šta je novo

Još jedan razlog da se izbegne ovakva funkcija je taj što slotovi za slušalice neće nužno raditi sa bilo kojim bežičnim slušalicama. Na primer, slotovi na Nokia 5710 XpressAudio su napravljeni imajući na umu specifične Nokia slušalice. Čak i ako tamo možete da ubacite slušalice druge marke, nema garancije da će se zaista napuniti.

Izvor: Androidauthority

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,