Zoom kupio bezbednosni startap Keybase

U svom poslednjem nastojanju da poboljša sigurnost, Zoom je kupio Keybase, popularni startup koji pruža uslugu enkriptovane komunikacije – poput sigurnih poruka i deljenja fajlova. Dogovor je deo Zoom-ovog 90-dnevnog plana za rešavanje bezbednosnih problema koje je izneo nedavni porast potražnje.

PCPress.rs Image

U postu na blogu, Zoom je rekao da planira da ponudi end-to-end način sastanka za sve naloge koji plaćaju pretplatu u bliskoj budućnosti. Kada se Keybase implementira, objašnjava CNBC, korisnici sa plaćenim Zoom nalogom koji zakazuju sastanke moći će da odaberu end-to-end enkripciju. Ovo podešavanje sprečava bilo koga da se javi telefonom i onemogućiće snimanje sastanaka u cloud-u.

Bezbednosni problemi

Sa toliko ljudi koji rade i uče od kuće zbog koronavirus krize, Zoom je doživeo ogromne poteškoće u upotrebi. Međutim, to je otkrilo kritične osnovne nedostatke u bezbednosti. Zoom je izdao ispravke, obećao da će povratiti poverenje korisnika, formirao savet bezbednosti i izvršio druge promene. Međutim, videli smo da su školske ustanove zabranile korišćenje Zoom-a zbog ovih problema, a veliki broj konkurentskih firmi želi da iskoristi pogrešne korake Zoom-a.

Pročitajte i:  Uzbudljiva Xiaomi ponuda za sve ljubitelje tehnologije

Keybase, koji ima tim od samo 25 ljudi, prva je kupovina Zoom-a u desetegodišnjem postojanju kompanije, prenosi CNBC. Prikladno, dogovor je sklopljen preko Zoom platforme, a suosnivač Keybase-a Max Krohn rekao je da zato što nije trebalo da putuje za sklapanje ugovora, omogućeno je da se posao sklopi oko 25% brže. Vreme će pokazati da li druge kompanije veruju Zoom-u dovoljno da bi se dogovorili sa platformom.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: