Zoom-ovo prepoznavanje pokreta sada radi u aplikacijama za radnu površinu

Zoom-ovi emoji za reakciju su jedna od najzgodnijih funkcija platforme, koja vam omogućava da brzo aplaudirate kolegi ili pošaljete srce prijatelju. Sa najnovijim ažuriranjem svojih desktop aplikacija, Zoom olakšava pronalaženje nekoliko tih reakcija. Njegova funkcija za prepoznavanje pokreta će prikazati emotikone sa podignutim palcem na sastanku kada ga date svojoj web kameri ili označiti emoji podignute ruke – kada podignete ruku.

PCPress.rs Image

Prepoznavanje pokreta neće biti novost za one koji koriste Zoom-ove iPad i iPhone aplikacije, koje podržavaju ista dva pokreta od prošlog leta. A oni koji su ga koristili znaju da može biti koliko frustrirajuće toliko i korisno. Zoom ima tendenciju da čita „doirujem lice“ kao „dižem ruku“, i nekad reaguje samo na najagresivnije podizanje palca. Ipak, kada funkcioniše, pomaže Zoom-u da premosti jaz između prirodne i digitalne komunikacije, i nije iznenađujuće što kompanija još uvek ulaže u tu ideju.

Zoom poboljšanje

Postoji niz drugih funkcija u najnovijoj verziji Zoom-a, a pre svega veliko poboljšanje Zoom table. Bela tabla je već neko vreme prisutna kao dodatak sastanku, ali sada je to poseban proizvod unutar Zoom-a. Zoom pokušava da olakša upravljanje sobama i anketama, kao i da pokrene velike događaje na platformi malo neprimetnije. Zoom takođe nastavlja da uvodi svoj alat za etiketiranje ćaskanja, koji automatski primenjuje korporativne politike u komunikaciji.

Pročitajte i:  Microsoft testira Windows 11 sa ispravkom za zvuk  

PCPress.rs Image

Veća slika ovde je da Zoom radi ono što platforme imaju: uvlači najbolje ideje iz ostatka industrije, čak i one razvijene na vrhu njegove platforme, u svoj osnovni proizvod. Aplikacije poput Mmhmm već neko vreme istražuju prepoznavanje pokreta, na primer, dok su kompanije poput Miro i Figma pretvorile digitalne table u iznenađujuće ogromnu industriju. Zoom je poslednjih nekoliko godina pravio buku oko toga da je otvorena platforma za programere, ali nastavlja da zadržava najbolje ideje za sebe u nastojanju da bude primarno mesto na kome komuniciramo online.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,