BIZIT plus

Emoji stiže u Google dokumente

Google dokumenti dobijaju podršku za emoji reakcije, omogućavajući vam da odgovorite na tekst jednostavnim simbolom, a ne potpuno napisanim komentarom.

PCPress.rs Image

Kompanija kaže da ova funkcija podržava sve emoji – je dostupne u najnovijem izdanju, koje uključuje rodno neutralne opcije i simbole kao što su lice koje se topi i usana koja grize.

GIF koji je objavio Google pokazuje kako će se funkcija reakcije emoji – ja pojaviti kao treća opcija pored „Dodaj komentar“ i „Predloži izmene“ kada istaknete tekst. Takođe možete kucati da biste pretražili katalog emoji – ja. Google kaže da ovi odgovori pružaju „manje formalnu alternativu komentarima“.

Reakcije emoji postale su osnovni deo modernog softvera i dostupne su u brojnim aplikacijama za razmenu poruka (iMessage, Facebook Messenger) i društvenim mrežama (Facebook i Tvitter kao deo ograničenog testa). Reakcije na emotikone stižu u Google dokumente jer je usluga podvrgnuta velikoj reviziji i proširuje se od procesora teksta u alatku za saradnju na daljinu.

Za ona vremena kada te reči iznevere

Ostale nove funkcije Google dokumenata koje su nedavno najavljene uključuju podršku za smanjenje vrednosti, novi izgled bez stranica i mogućnost neprimetnog sastavljanja e-poruka iz dokumenta.

Pročitajte i:  Google Photos dodaje postavku personalizacije na osnovu aktivnosti

Google kaže da će reakcije na emoji biti podrazumevano uključene i da se ne mogu onemogućiti. Oni se sada uvode za domene za brzo objavljivanje, ali će većini korisnika Google dokumenata doći nakon 20. aprila. Biće dostupni pretplatnicima „Google Vorkspace Essentials, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard i Enterprise Plus“, ali ne i za osnovne nivoe kao što je Enterprise Essentials.

Izvor – TheVerge

Facebook komentari: