TrendMicro

Zvuk osamdesetih: Bluetooth kasetofon

Svi nekako u moderno doba očekuju visok kvalitet od muzike koju slučaju cene mogućnosti da brzo preskaču numere, te da sve medije čuvaju na jednom uređaju. Tako se čini da su audio kasete i ručno premotavanje daleko iza nas, ali se format ipak vraća, i to u modernom pakovanju.

PCPress.rs Image

Radi se o tome da je kompanija NINM Lab predstavila prvi nosivi Bluetooth kasetofon – unapređenu verziju Sony Walkman-a – koji će moći da oživi muzičke kolekcije, te audio kasete koje zaboravljene leže negde u dubini ormara i podruma. „IT’S OK“ kasetofon ima ugrađeni Bluetooth, tako da audio kasete mogu da se slušaju preko bežičnih slušalica, a oni koji su toliko duboko vezani za prošlost mogu da koriste i obične. Kasetofon dolazi u tri boje – beloj, ružičastoj i plavoj – a kućište za kasetu je providno, tako da ponosni vlasnici svima mogu da pokažu koliko su dobro sačuvali svoje stare kasete.

Novi plejer oživljava romantične odnose prema muzici koji su bili nešto drugačiji osamdesetih godina prošlog veka, kada se do popularnih pesama nije lako dolazilo, te su se lovile i izvlačile iz radio programa. Retro uređaj će moći da se nabavi za 63 dolara, a Kickstarter kampanja već traje.

Pročitajte i:  Sony bi uskoro mogao da predstavi novi model PS5 sa odvojivim disk drajvom

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,