Proglašena najbolja fotografija iz Srbije na Sony World Photography Awards 2016 | PC Press

Proglašena najbolja fotografija iz Srbije na Sony World Photography Awards 2016

Đani Bardoti iz Rume je dobitnik Nacionalne nagrade za Srbiju u okviru najvećeg svetskog takmičenja u oblasti fotografije, Sony World Photography Awards 2016. Bardotijeva pobednička fotografija, „Put za Klenak“, izabrana je za najbolju fotografiju u konkurenciji svih pristiglih prijava iz Srbije u 10 otvorenih kategorija, dok su drugo i treće mesto osvojili Milan Ljubisavljević i Dejan Kovačević.

image002„Prijatno sam iznenađen i veoma srećan“, izjavio je Bardoti, mašinovođa po zanimanju i član Šabačke fotografske zadruge i Udruženja fotografa Srbije. Njegova fotografija „Put za Klenak“ je dirljivi prikaz dečaka koji putuje vozom kako bi posetio svoju baku na selu.

Uz prestižno priznanje, Bardoti je nagrađen i Sony ILCE-7M2K fotoaparatom, dok će njegova fotografija biti izložena u galeriji Somerset House u Londonu od 22. aprila do 8. maja, ali i objavljena u godišnjoj publikaciji takmičenja. U okviru pomenute izložbe, naći će se i fotografije finalista i pobednika u profesionalnoj, otvorenoj i kategoriji za mlade fotografe, uporedo sa postavkom prve velike evropske izložbe uspešnog dvojca umetničkih fotografa RongRong & inri (Kina/Japan), dobitnika Nagrade za izuzetan doprinos fotografiji.

SWPA Nacionalna nagrada za Srbiju, prvo mesto - Djani Bardoti

SWPA Nacionalna nagrada za Srbiju, prvo mesto – Djani Bardoti

SWPA Nacionalna nagrada za Srbiju, drugo mesto - Milan-Ljubisavljevic

SWPA Nacionalna nagrada za Srbiju, drugo mesto – Milan-Ljubisavljevic

SWPA Nacionalna nagrada za Srbiju, trece mesto - Dejan Kovacevic

SWPA Nacionalna nagrada za Srbiju, trece mesto – Dejan Kovacevic

Program Nacionalne nagrade za najbolju fotografiju otvoren je za prijave lokalnih fotografa svih nivoa iskustva i veština u 60 zemalja sveta, od Argentine do Australije. Fotografije ovogodišnjih pobednika možete pogledati na sajtu www.worldphoto.org

Srodne vesti

    Nisu nađene srodne vesti

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.


Asus


Original

Excel kuhinjica

Twitter