Verizon ušao u Ubuntu Carries Advisory Group | PC Press

Verizon ušao u Ubuntu Carries Advisory Group

Verizon Wireless je postao prvi američki operater koji se priključio Ubuntu Carries Advisory Group-u, prenosi PC World.

ubuntuCanonical, kompanija koja stoji iza Ubuntua, u junu je najavila formiranje ove grupe, a pored Verizona članovi su Deutsche Telekom, Everything Everywhere, Korea Telecom, Telecom Italia, LG UPlus, Portugal Telecom, Smartfren, China Unicom i SK Telecom.

Članovi grupe će pre ostalih operatera dobiti priliku da tržištu ponude Ubuntu telefone. Iz zvaničnog saopštenja Verizona može se saznati da je njihov motiv za priključivanje grupi bilo “učestvovanje u tehnoloških diskusijama oko nove platforme”.

Ubuntu OS na telefonima trebalo bi da bude dostupan tokom poslednjeg kvartala ove ili početkom naredne godine, piše PC World.

Srodne vesti

    Nisu nađene srodne vesti

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.

Komentari

  1. Verizon ušao u Ubuntu Carries Advisory Group | eTacka
    12. July 2013. u 15:14

    […] Verizon Wireless je postao prvi američki operater koji se priključio Ubuntu Carries Advisory Group-u, prenosi PC World. Canonical, kompanija koja stoji iza Ubuntua, u junu je najavila formiranje ove grupe, a pored Verizona članovi su Deutsche Telekom, Everything Everywhere, Korea Telecom, Telecom Italia, LG UPlus, Portugal Telecom, Smartfren, China Unicom i SK Telecom. Članovi grupe […] Detaljnije […]


Asus


Original

Excel kuhinjica

Twitter