Abbott ima novi monitor glukoze za dijabetičare

Kontinuirani monitori glukoze (CGM) omogućavaju dijabetičarima da prate nivo šećera u krvi 24/7. Neverovatno su korisni jer pružaju uvid u to kako vaš šećer u krvi reaguje na insulin, hranu, vežbanje i bilo šta drugo na njega.

PCPress.rs Image

Abbott je upravo objavio svoj najnoviji CGM, FreeStile Libre 3. Dolazi sa važnom nadogradnjom. Dok su prethodni sistemi bili „fleš“ CGM, što znači da ste morali da držite čitač ili telefon blizu senzora da biste dobili očitavanje, nova verzija šalje podatke direktno na vaš telefon.

Kako radi

Uređaj za umetanje dolazi u maloj kutiji i prilično je kompaktan. Umetanje u ruku je bezbolno, a sam senzor je mali. Aplikacija zahteva skeniranje senzora, a zatim je potrebno 60 minuta da se zagreje. Tokom prvih 12 sati pojaviće se ikona kapi krvi.

Abot kaže da se senzor prilagođava. Takođe savetuje korišćenje merača glukoze u krvi kako bi se osiguralo da je senzor tačan. Senzor ostaje uključen 14 dana. Daje novo očitavanje svakog minuta, u poređenju sa očitavanjem svakih pet minuta sa Dekcom G6. Lepak dobro funkcioniše i ne spada posle dve nedelje.

Pročitajte i:  Pametni dušek: Spavajte bez brige

PCPress.rs Image

Strelice trenda vam govore da li je vaša glukoza stabilna, raste ili opada. Alarmi su prilagodljivi. Aplikacija ima neke korisne funkcije za praćenje prosečne glukoze i vremena u dometu i daje vam mogućnost da delite podatke sa voljenima. Takođe ima funkciju izveštaja koja vam daje uvid u obrasce kako biste mogli da prilagodite dozu.

Aplikacija se može prilagoditi

U aplikaciji ne možete da prilagodite veličinu grafikona. Pokazuje opseg od 50 mg/dl do 350 mg/dl. Takođe ne postoji mogućnost zumiranja prošlih čitanja. I dok šalje obaveštenja na iWatch, Abbott još uvek nema aplikaciju kompatibilnu sa njim, tako da nije moguće videti nivo šećera u krvi na satu. Abbott navodi da je to nešto na čemu rade za budućnost.

Za dijabetičare koji se oslanjaju na ručne injekcije insulina ili koji dijetu za kontrolu dijabetesa, ovo je odličan način za praćenje šećera u krvi.

Izvor: cnbc

Facebook komentari:

1 thoughts on “Abbott ima novi monitor glukoze za dijabetičare

  • 20. 10. 2022. at 10:25
    Permalink

    Daleko smo mi od koriscenja aplikacija i ovog napredovanja. Svakako jako korisna stvar za mladje generacije koje ce ovo docekati na nasim prostorima.

Comments are closed.