Acer pravi e-bicikl

Acer pravi ozbiljan zaokret u svojoj ponudi proizvoda najavom ebii e-bicikla.

PCPress.rs Image

Proizvođač računara pravi zaokret s laganim ebii-om

Tajvanska kompanija — obično poznata po svojim računarima, laptopovima i dodacima za njih — reklamira ebii kao bicikl dizajniran za gradove, sa AI funkcijama koje se koriste za učenje ličnih preferencija vozača i menjanje brzina u zavisnosti od uslova na putu. Što se tiče težine, to je oko 16 kg, što ga čini lakšim od većine e-bicikla. Acer tvrdi da ima maksimalnu pomoćnu brzinu od 32 KMH i da može preći nešto manje od 112 km sa jednim punjenjem.

Biciklu je potrebno oko dva i po sata da napuni bateriju. U ovoj oblasti, Acer se ponovo povezuje sa svojim korenima, jer deo za napajanje može da se koristi i kao prenosivi punjač za vaš laptop ili telefon. Vozači moraju da preuzmu aplikaciju ebiiGO za informacije o trajanju baterije, preporučenim rutama, proverama brzine i za zaključavanje i otključavanje bicikla. Međutim, ebii će se takođe automatski zaključati svaki put kada povezani telefon napusti neposrednu oblast. Osim toga, ima alarm protiv krađe. Dodatne karakteristike ebii-a uključuju senzore za detekciju sudara, svetla u svim smerovima i gume bez vazduha da bi se izbeglo bušenje.

Pročitajte i:  Meta kaže da planira da potroši još milijarde na veštačku inteligenciju

Acer nije precizirao koliko košta ebii niti kada će biti objavljen. Teško je pretpostaviti, jer e-bicikli mogu da variraju u ceni, od Lectric XP Lite od 800 dolara do novog Audijevog električnog planinskog bicikla za preko 10.000 dolara.

Izvor: Engadget

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,