ePlaneta

Adobe Express pokušava da svakoga nauči dizajn

Adobe je predstavio Adobe Express for Enterprise, novu verziju Adobe Express  platforme za dizajn zasnovanu na oblaku koja je namenjena da kreiranje sadržaja učini pristupačnijim za one koji nemaju profesionalno iskustvo u dizajnu. Najavljen na konferenciji Adobe Summit, Adobe Express za preduzeća je sada dostupan kao deo pretplate na Adobe Creative Cloud Enterprise i namenjen je podršci saradnji između organizacija.

PCPress.rs Image

Adobe takođe uvodi nove generativne AI alate u uslugu koje će omogućiti korisnicima da brzo kreiraju dizajne ili umetničke reči koje su bezbedne za korišćenje u komercijalnim aplikacijama, oslobađajući grafičke dizajnere da se fokusiraju na hitnije poslove.

Adobe Express (ranije nazvan Adobe Spark) je platforma za dizajn koja se lako koristi za veb i mobilne uređaje koja se može koristiti za brzo kreiranje grafike, video zapisa, PDF-ova i još mnogo toga. Ako ste ikada koristili Canvu, biće vam poznata premisa. Standardna verzija Adobe Express -a pruža ograničen izbor osnovnih alata za dizajn i 2 GB besplatnog prostora za skladištenje. Korisnici koji nisu preduzeća mogu u potpunosti otključati naprednije alate za kreiranje i uređivanje dizajna platforme, premium sredstva, šablone, Adobe fontove i Adobe Stock slike tako što će se pretplatiti na Adobe Express Premium za 9,99 USD mesečno.

Pročitajte i:  Adobe: Nova AI alatka uliva strah

Dok su ostali nivoi dizajnirani za pojedinačne korisnike, novi Enterprise nivo za Adobe Express  uvodi kolaborativne radne tokove za čitave organizacije integrišući se sa Adobe Ekperience Manager (AEM), Adobe-ovom aplikacijom za upravljanje sadržajem i digitalnom imovinom. Integracija omogućava korisnicima preduzeća da pristupe imovini kompanije kao što su logotipi brendova ili video snimci iz Adobe Creative Cloud Libraries bez ručnog učitavanja sadržaja u Adobe Express , efektivno obezbeđujući centralizovano kreativno čvorište kome može pristupiti svako u preduzeću. Dizajneri mogu da kreiraju prilagođene šablone koristeći specifična korporativna sredstva — kao što su društveni mediji ili šabloni e-pošte sa doslednim logotipima, fontovima i bojama brenda — koje nekreativci zatim mogu da prilagode da brzo isporuče sadržaj sa kraja na kraj bez skakanja između više aplikacija ili tima članova.

Paket Adobe Express  za preduzeća dolazi sa timskim skladištem i uključuje pristup Photoshop Express-u. Govind Balakrišnan, viši potpredsednik za Adobe Express , potvrdio je da će dodatne integracije za Creative Cloud aplikacije kao što su Photoshop i Illustrator na kraju biti dostupne korisnicima Express -a za preduzeća. Trenutno nema dostupnog procenjenog datuma objavljivanja za ove integracije.

Pročitajte i:  Novi generativni alati za video koje je napravio Adobe su apsolutno zastrašujući

Adobe takođe dodaje Adobe Firefly, svoju novu porodicu generativnih AI modela, na Adobe Express  for Enterprise platformu. Adobe Firefly je trenutno dostupan u javnoj beta verziji kao dva alata: generator teksta u sliku sličan OpenAI-ovom DALL-E i generator teksta koji stvara vord art efekte. Adobe tvrdi da su njegovi generacijski alati Firefly savršeno bezbedni za komercijalnu upotrebu, pošto je obučio AI model na Adobe Stock slikama i otvoreno licenciranom sadržaju. Još nema potvrde kada će Firefly biti dostupan na Adobe Express -u, ali Balakrishnan je potvrdio da će Adobe Express , Photoshop i Illustrator biti prve tri platforme integrisane sa ovom funkcijom.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,