Top50 Glas publike

Adobe dao mogućnost zaposlenima da se vakcinišu do 8. decembra

Sve više tehnoloških kompanija izdaje naredbe za vakcinaciju protiv COVID-19 u skladu sa vladinim direktivama. Adobe je jedna od najnovijih koja zahteva da svi zaposleni u SAD-u budu vakcinisani protiv virusa.

Adobe dao mogućnost zaposlenima da se vakcinišu do 8. decembra

Adobe će razmotriti verska i medicinska izuzeća zbog vakcinacije

Kompanija je obavestila zaposlene u mejlu gde je navela da moraju biti vakcinisani do 8. decembra ako ne žele da budu stavljeni na neplaćeno odsustvo. Predsednik Biden je prethodno svim saveznim kompanijama dao rok do 8. decembra da zahtevaju da svi njihovi zaposleni budu vakcinisani protiv COVID-19. Adobe je kompanija koja velikim delom posluje sa američkom vladom. Ranije ove godine, kompanija se udružila sa vladinim agencijama u svih 50 država kako bi im pomogla da modernizuju svoje usluge pomoću Adobe Experience Cloud-a i Adobe Document Cloud-a.

Adobe je tokom pandemije pokrenuo Vladin program brzog odgovora kako bi se osiguralo da ljudi mogu nesmetano pristupiti državnim uslugama, poput web stranica za zakazivanje vakcina. Direktorka Adobe-a je navela da je 93,5% zaposlenih u SAD-u već u potpunosti vakcinisano ili u procesu dobijanja obe vakcine. Uprkos naredbi, kompanija će razmotriti verska i medicinska izuzeća. Ovakav potez kompanije nije izolovani slučaj. Google je počeo da zahteva od svih zaposlenih da se vakcinišu protiv virusa još u julu.

Pročitajte i:  Adobe planira da prodaje AI-generisana umetnička dela

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: