ePlaneta

Adobe Acrobat dodaje generativnu AI 

Adobe dodaje novo generativno AI iskustvo svom softveru za upravljanje Acrobat PDF-om, koji ima za cilj da „potpuno transformiše iskustvo digitalnog dokumenta“ tako što će informacije u dugim dokumentima lakše pronaći i razumeti. Najavljen u Adobe-ovom saopštenju za štampu kao „AI Assistant u Acrobatu“, novi alat je opisan kao „mašina za razgovore“ koja može sumirati datoteke, odgovarati na pitanja i preporučivati više na osnovu sadržaja, omogućavajući korisnicima da „lako razgovaraju sa dokumentima“ da dobiju informacije koje su im potrebne. Dostupan je u beta verziji od danas za Acrobat korisnike koji plaćaju. 

PCPress.rs Image

Ideja je da će chatbot smanjiti dugotrajne zadatke vezane za rad sa ogromnim tekstualnim dokumentima — kao što je pomoć studentima da brzo pronađu informacije za istraživačke projekte ili sažimaju velike izveštaje u brze naglaske za e-poštu, sastanke i prezentacije. AI Assistant u Acrobat-u može da se koristi sa svim formatima dokumenata koje podržava aplikacija, uključujući Word i PowerPoint. Chatbot se pridržava Adobe-ovih protokola za bezbednost podataka, tako da neće skladištiti podatke iz korisničkih dokumenata niti ih koristiti za obuku AI asistenta. 

Pročitajte i:  Schneider Electric: Data centri i veštačka inteligencija

Prilikom pokretanja, AI pomoćnik može da proceni sadržaj dokumenta i preporuči pitanja koja bi korisnici možda želeli da istraže, pored odgovora na pitanja o tom sadržaju. Ova funkcija takođe generiše citate koji omogućavaju korisnicima da verifikuju izvor odgovora koje pruža AI Assistant i mogu da kreiraju veze na koje se može kliknuti i koje direktno skaču na određene informacije u dugačkim dokumentima. Korisnici Acrobat-a takođe mogu da zatraže od chatbot-a da objedini i formatira informacije u svarljivu kopiju za imejlove, izveštaje, prezentacije i još mnogo toga. 

Novo iskustvo AI Assistant-a dostupno je za Acrobat klijente na standardnim (12,99 USD mesečno), Pro (19,99 USD mesečno) i Teams pretplatničkim planovima i na računarima i na vebu. AI Assistant će biti dostupan tim kupcima „bez dodatnih troškova“ dok je proizvod u beta fazi. Međutim, Abhigian Modi, viši potpredsednik za Adobe Document Cloud, rekao je za Verge: „Kupci Reader-a i Acrobat-a će imati pristup celom spektru mogućnosti AI Assistant-a kroz novi plan pretplate na dodatak kada AI Assistant izađe iz beta verzije.” 

Pročitajte i:  CEO Microsoft AI divizije smatra da je OK da besplatno koristi vaše sadržaje ako su oni na Internetu

Adobe nije rekao koliko dugo se očekuje da će AI Assistant biti u beta verziji, ali kompanija već ima mapu budućih mogućnosti koje planira da uvede. To uključuje integracije sa Firefly generativnim AI modelom, mogućnost istovremenog preuzimanja informacija iz više dokumenata, tipova dokumenata i izvora, kao i funkcije za generisanje prvih nacrta i uređivanje kopija. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,