Adobe obećava veće brzine za video encoding

Adobe je najavio nadogradnju za svoj popularni softver za obradu video snimaka – Premiere Pro. Ova nadogradnja uključuje hardversko ubrzanje za Nvidia i AMD grafičke karte. Adobe govori o pet puta većim brzinama do sada postojećih u video obradi.

adobe veće brzine za obradu videa

Pet puta veće brzine obrade video snimaka

Novo ažuriranje 14.2 za Premier Pro donosi grafičko ubrzanje pomoću GPU-a koristeći hardverski koder za grafičke kartice kompanije Quadro i GeForce, uz ubećanje da će obrada video zapisa visoke rezolucije od sada biti do 5x brža. Ove promene odnose se na Adobe Media Encoder, After Effects i Audition aplikacije.

Ova poboljšanja rezultat su višegodišnje saradnje Nivida-e i Adobe-a za isporuku visokokvalitetnih aplikacija i alata kreatorima sadržaja. Sa novom podrškom za Windows 10, hardversko ubrzanje biće značajno, a Premiere Pro će biti jači i zadržaće kreatore video sadržaja. Najnovija nadogradnja Adobe-a uključuje podršku za Apple ProRes RAW format i u Premiere Pro i After Effects, što znači da će urednici pomoću Windowsa moći da uvoze ProRes RAW datoteke bez potrebe da ih dekodiraju.

Pročitajte i:  Zaposleni gube stotine sati na starinski način rada

Kada je u pitanju praksa, osnovni 4K transcode bi trebalo da traje oko 4 minuta i 45 sekundi, u poređenju sa 11 minuta i 43 sekunde ranije. AMD grafičke karte će takođe biti podržane u najnovijem ažuriranju.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: