Aeo robot je dizajniran da patrolira bolnicama i da ih dezinfikuje

Kome se ne sviđa dobra priča o CES uspehu?

PCPress.rs Image

Može da se kreće po prostoru, koristi ruku za otvaranje vrata, dok dezinfikuje površine koristeći UV svetlo

Za Aeolus Robotics, to je bila emisija iz 2018. na kojoj su se stvari zaista uključile. Izlaganje na događaju izazvalo je interesovanje ljudi koji su tražili rešenje da pomognu u bolnicama, staračkim domovima i školama. Kompanija je bila više nego srećna da pomogne. Japan je posebno bio oduševljen proizvodom — roboti za negu starijih, na kraju krajeva, već neko vreme su industrija u procvatu u zemlji, zbog starenja stanovništva.

Aeo ima autonomnu navigaciju, koristeći niz kamera i IR senzora na svojoj bazi. Može da se kreće po prostoru, da koristi svoju pokretnu desnu ruku za otvaranje vrata i vožnju liftovima, dok dezinfikuje površine koristeći UV svetlo sa leve strane (veliki hit tokom pandemije). Može se koristiti za patroliranje, obezbeđenje i dostavu hrane. Robotom se takođe može upravljati na daljinu kada je to potrebno, iako kompanija kaže da nekoliko slučajeva zahteva taj nivo kontrole.

Pročitajte i:  Dvonogi robot kojeg pokreću mišići 

Aeolus kaže da je robot uglavnom napravljen od vlasničkih komponenti, uključujući ruku. Iako uobičajena mudrost kaže da je pravljenje sopstvene robotske ruke pomalo glup posao u današnje vreme, postojali su određeni zadaci koji su zahtevali početak od nule. Robot je trenutno dostupan preko RaaS modela pretplate (robotics as a service – robotika kao usluga). Trenutno je Japan jedino tržište na kojem je robot u stvarnoj upotrebi, iako kompanija aktivno traži više kupaca na više tržišta.

Izvor: Techcrunch

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,