BIZIT plus

Alat za bezbednost lozinki u Chrome-u sada će automatski raditi u pozadini 

Google-ov alat Safety Check za Chrome, koji između ostalog proverava internet kako bi utvrdio da li su neke od vaših sačuvanih lozinki kompromitovane, sada će “automatski raditi u pozadini” na desktopu.

PCPress.rs Image

‘Safety Check’ dobija nove funkcije

Konstantne provere mogu značiti da ćete biti obavešteni o lozinki koju treba da promenite pre nego što biste inače saznali.

Safety Check takođe prati loše ekstenzije ili dozvole za sajtove koje treba da pregledate, a na Safety Check upozorenja možete reagovati iz Chrome-ovog menija sa tri tačke. Osim toga, Google kaže da Safety Check može opozvati dozvole sajta ako ga niste posetili neko vreme.

Google je takođe najavio nadolazeću funkciju za Chrome-ove grupisanje tabova, takođe na desktopu: Chrome će vam omogućiti da sačuvate grupe tabova kako biste ih mogli koristiti na različitim uređajima, što može biti korisno prilikom prelaska između računara kod kuće i laptopa tokom putovanja. Google kaže da će ova funkcija biti dostupna “u narednih nekoliko nedelja.”

Pročitajte i:  10 načina za rešavanje "nedostatka memorije" greške u Chrome-u

Kompanija je takođe najavila da će doneti funkcije pokretane Gemini-jem, svojim novim modelom veštačke inteligencije, u Chrome “početkom sledeće godine.” To nije iznenađenje – izvršni direktor Sundar Pichai već je najavio da će Gemini stići u Chrome – ali još uvek ne znamo šta to konkretno znači u praksi.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *