BIZIT 2022

Alatka protiv slanja mejlova na pogrešne adrese

Jedan britanski startap, koji radi na alatki koja bi korisnike sprečavala da mejl pošalju na pogrešnu adresu, sproveo je uspešnu kampanju za prikupljanje sredstava, te uspeo da prikupi 13 miliona dolara koje planira da uloži u novi mejl softver.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o kompaniji Tessian, koja je sredstva dobila zahvaljujući investitorima kao što su Balderton Capital i Accel, a koji su poznati po tome što su investirali u platforme Facebook, Dropbox i Deliveroo, a pre nego što su postale poznate. Tessian radi na razvijanju mejl softvera koji bi upozoravao korisnike da su na putu da pošalju mejl pogrešnoj osobi, a softver funkcioniše tako što analizira prethodne mejlove, te korisnike upozorava u slučaju da pogreše u ispisivanju mejl adrese željenog kontakte, ili u slučaju kada izaberu pogrešnu adresu na koju šalju mejl.

Kreatori veruju da će nova alatka biti posebno korisna za kompanije koje vode računa o GDPR-u, budući da bi mogla da sprečava greške koje bi bile potencijalno opasne, te dovodile do drakonskih kazni. Kompanija je osnovana još 2013, te uglavnom radi sa advokatskim firmama, a u prethodnoj godini je broj zaposlenih sa 13 povećala na 50.

Pročitajte i:  Malver u fotografijama svemira

PCPress.rs Image

Tvorci novog softvera ističu da vlasnici kompanija često brinu zbog problema koje bi mogli da izazovu hakeri, te različiti malveri, dok propuštaju jednostavne stvari kao što je naizgled bezopasno slanje e-mail poruke koja obično sadrži poverljive podatke o kompaniji, ali i o korisnicima.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,