BIZIT plus

Alexa – nova pomoć pri kupovini na Amazon-u

Amazon-ov Alexa glasovni asistent uskoro bi trebalo da govori korisnicima kada će artikli koje su pratili biti u prodaji.

PCPress.rs Image

Potrošači tada mogu zamoliti Alexa da ih podseti na ponude kada su uživo ili zamoliti pametni uređaj da naruči artikle u njihovo ime.

Kompanija je u martu objavila da će Alexa obavestiti Prime kupce do 24 sata unapred o predstojećim rasprodajama artikala na njihovoj Amazon listi želja i korpi za kupovinu, ili artiklima koji su na platformi označeni kao „sačuvani za kasnije“. Ova funkcija će raditi sa Echo pametnim zvučnicima četvrte generacije i novijim.

Kako funcioniše Alexa

Na primer, ako kupac gleda novi TV i on se nalazi na listi želja, Alexa će potrošača upozoriti da će uskoro biti u prodaji. Amazon Echo prsten će postati žut kada artikal bude u prodaji, tako da korisnik zna da zamoli Alexa-u da pročita njihova obaveštenja. Potrošači tada mogu zamoliti Alexa-u da ih podseti na ponude kada su online ili zamoliti pametni uređaj da naruči artikle u njihovo ime.

Pročitajte i:  AI kompanije za suzbijanje slika zlostavljanja dece 

Ova funkcija treba da pomogne kupcima da uštede vreme i pripreme se za veliku prodaju, kao što je Prime dan. Takođe od koristi Amazonu, koji koristeći Echo uređaje motiviše ljude da kupe više proizvoda na sajtu.

Preporuke za ponude moraju biti omogućene da biste koristili ovu funkciju, koja se može isključiti ili uključiti tako što ćete posetiti aplikaciju Alexa i kliknuti na „još“, „obaveštenja“, „Amazon kupovina“, a zatim na „preporuke za kupovinu“.

Izvor: CNBC

Facebook komentari: