Alphabet dizajnira put za autonomna vozila

Država Mičigen želi da gradi autonomne puteve budućnosti. Oni su pozitivno odgovorili na inicijativu Alphabeta, koja želi da ovaj projekat realizuje u stvarnosti. Zapravo, u pozadini je treća firma koja će sve to graditi, ali kada se otkrije ko stoji iza svega, u pitanju je Alphabet, vlasnik Google-a.

autonomna vozila alphabet

Testiranje potencijalnih tehnologija u realnom okruženju

Kao što je rečeno, država Mičigen u Sjedinjenim Američkim Državama želi da učestvuje u izgradnji puteva budućnosti, za autonomna vozila. Partner na ovom projektu će biti firma koja se zove Cavnue. Matična kompanija im je Sidewalk Infrastructure Partners (SIP), koja je i sama deo Alphabeta, vlasnika Googlea. Sidewalk Labs je laboratorija pri Alphabetu koja je razvijala i još uvek razvija projekat Toronto Smart City.

Partnerstvo između firmi i države treba da proveri da li je održivo izgraditi koridor dužine 40 kilometara koji će povezati centar Detroita i Ann Arbor, sa lokalnim odredištima poput Univerziteta u Mičigenu, aerodroma Metropoliten i centralne stanice u ovom gradu. U prvoj fazi projekta biće testirane potencijalne tehnologije i dizajn puteva. U ceo projekat biće uključeni i Ford, General Motors, BMW, Toyota i druge firme. Cilj je da se ono što se sada razvija kao saobraćajnica za autonomne autobuse jednog dana bude saobraćajnica i za lična i teretna vozila.

Pročitajte i:  Kad malver vreba iz Google Chrome pregledača

Država Mičigen smatra da je ovaj poduhvat dobar za njihovo poslovanje, celokupnu ekonomiju i razvoj standarda. Cavnue očekuje da će početna faza projekta trajati oko 24 meseci. Važno je napomenuti da gradnja neće početi dok ova prva faza ne bude kompletno gotova.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,