Alphabet doneo rigorozne mere

Alphabet, matična kompanija Google-a, odlučila je da svoje zaposlene pošalje da rade od kuće, kako bi se smanjilo potencijalno širenje Korona virusa. Ovo važi za sve zaposlene na prostoru Severne Amerike.

alphabet uveo rigorozne mere

Obuhvaćeno oko 100,000 radnika širom kontinenta

Prošle nedelje, Alphabet je poslao dopis svom osoblju u državi Vašington da počnu da rade od kuće, kako bi se potencijalno širenje Korona virusa zaustavilo. Danas su rešili da taj zahtev prošire na prostor Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. To podrazumeva da Alphabet šalje na rad od kuće ukupno svojih 100,000 radnika, koliko ih broji u 11 kancelarija širom kontinenta. Oni su poslednji u nizu koji su doneli ove rigorozne mere, od kako je broj zaraženih u SAD-u prešao broj od 1,000.

U prošloj nedelji su Google, Amazon, Apple i Microsoft preporučili svojim zaposlenima u Sijetlu da rade od kuće dok se Korona virus ne zaustavi. Od tada, desilo se preko 160 novih slučajeva. Po jednom zaposlenom i u Amazonu i u Facebooku dijagnostifikovan je Korona virus.

Pročitajte i:  Meta & Google radi na AI ugovorima sa holivudskim studijima

Zbog širenja virusa i globalne epidemije, do sada je otkazano mnogo svetskih događaja poput SXSW sajma, Facebook F8 konferencije, a poslednji u nizu je otkazan E3 sajam video igara. Očekuje se da se broj obolelih u toku dana popne na preko 120,000 obolelih, dok je do sada umrlo oko 4,300 njih.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,