Data centri 2024

Otkazan SXSW 2020

SXSW, godišnji festival tehnologije, muzike i filmova, ove godine biće otkazan. Festival iz Austin-a biće otkazan isključivo zbog pretnji od Korona virusa. Kako je rečeno u zvaničnom saopštenju, ovo je prvi put za 34 godine da će festival biti otkazan.

otkazan sxsw

Zbog Korona virusa otkazani gotovo svi veći festivali

SXSW, velika smotra zabavne industrije trebalo je da se održi od 13. do 22. marta, ali je gradonačelnik Austin-a objavio danas da će usled povlačenja govornika i kompanija, festival jednostavno biti otkazan. Iako grad zarađuje oko 350 miliona dolara samo od tog festivala, ove godine je ipak briga o javnom zdravlju prevagnula nad zaradom. Bitno je naglasiti da ovaj događaj ne organizuje grad već privatna kompanija, i da se ona u zvaničnom saopštenju već ogradila od odluke gradskih čelnika. Oni ostavljaju prostora da se festival ipak održi tokom ove godine, ali kasnije, ako prođe epidemija Korona virusa.

Gotovo svi veći festivali širom sveta otkazani su zbog zabrinutosti od širenja Korona virusa. Prvi među njima otkazan je MWC Barselona 2020, najveći festival mobilne telefonije na svetu. Odmah zatim, otkazani su i Google I/O, Facebook F8 i mnoge druge konferencije. Do sada je od Korona virusa obolelo više od 107,000 ljudi, a umrlo preko 3,600 njih.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,