Amazon Alexa stiže na Windows 10 računare

Digitalni asistent iz kompanije Amazon – Alexa – osvaja sve više tehnološkog prostora, pa sada stiže i na Windows 10 računare, kao konkurencija Microsoft-ovoj Cortana-i. Tako HP, Lenovo, Asus i Acer planiraju da integrišu Alexa-u u Windows 10 laptop i desktop uređaje koji će biti predstavljeni tokom 2018. godine.

PCPress.rs Image

Integracija zahteva specijalnu Alexa aplikaciju za Windows, a koja će biti dostupna na proleće, te većina proizvođača planira da uključi Alexa-u u svoje uređaje, budući da vodi na polju tehnologije za prepoznavanje glasa. HP tako planira da uključi ovog asistenta u Pavillion Wave PC – elegantni desktop uređaj, koji više liči na zvučnik nego na računar, a Lenovo će isto učiniti kada su laptop uređaji u pitanju.

PCPress.rs Image

Ova integracija se razlikuje od partnerstva koje su Microsoft i Amazon najavili prošle godine, a čiji je cilj bio da integrišu oba asistenta (Alexa i Cortana) do kraja 2017. godine, što se do sada nije dogodilo. Amazon sada radi na odvojenoj aplikaciji, koja uključuje osnovne načine za pristupanje informacijama koje mogu da se nađu u okviru Alexa web interfejsa ili mobilnih aplikacija. Amazon planira da partnerstvo sa proizvođačima računara objavi na CES-u 2018, a budući da će i Google imati niz značajnih najava, čini se da će 2018. biti takmičarska godina i za Google Assistant i Amazon Alexa-u, dok će Cortana će sa ovim asistentom svoje snage izmeriti na Windows megdanu.

Pročitajte i:  Neki Intel procesori izgubili su skoro 9% performansi gotovo preko noći

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,