Korona virus: Amazon briše lažne lekove

Amazon je objavio kako je morao da zabrani više od milion proizvoda jer su prodavci tvrdili da navodno štite od Korona virusa, ali ga i leče. Zbog širenja dezinformacija, Amazon je bio primoran da ih obriše.

amazon korona virus

Reagovala i Svetska zdravstvena organizacija

Kako je već navedeno, Amazon je bio prinuđen da obriše više od milion proizvoda iz svoje internet prodavnice jer su sadržali lažne informacije o njihovom dejstvu na Korona virus. Takođe u izjavi stoji da je obrisano i više desetina hiljada proizvoda čije su cene precenjene i preterane.

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) reagovala je i izrazila zabrinutost zbog pojavljivanja velikog broja lažnih proizvoda vezanih za Korona virus na Amazonovoj prodavnici. Do sada je Korona virus ubio više od 2.800 ljudi širom sveta, ali najviše u Kini.

Iz Amazona poručuju da na njihovoj prodavnici nema mestu preteranom rastu cena, jer ona nije uslovljena povećanoj tražnjom. Politika kompanije je takva da Amazon ima prava i mogućnost da briše proizvode za koje ustanovi da štete poverenju kupaca, uključujući i one proizvode čija je cena znatno veća u odnosu na period ranije. Portparol Amazona je izjavio da će nastaviti da prate rast cena proizvoda koji se kod njih prodaju.

Pročitajte i:  Amazon obučava LLM sa 980 miliona parametara

Korona virus do sada je u IT svetu izazvao određene posledice, pa se tako u Kini očekuje pad prodaje mobilnih telefona od 40% u prvom kvartalu. Facebook je otkazao F8, svoju najveću konferenciju, dok je MWC Barselona 2020 otkazan upravo zbog širenja ovog virusa.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,