ERP 2024

Amazon daje 500 miliona dolara za bonuse radnicima

Iako su i radnici i vlasti država u kojima Amazon posluje bili besni na ponašanje kompanije tokom epidemije Korona virusa, sada se može očekivati da se raspoloženje značajno popravi. Naime, Amazon je obećao isplatu ogromnih bonusa svojim radnicima.

amazon daje bonuse

Bonus radnicima koji su radili tokom juna

Amazon će uplatiti više od 500 miliona dolara u vidu bonusa svim radnicima koji su radili u kompaniji tokom meseca juna, što se ocenjuje kao izuzetan potez nakon što je gigant e-trgovine eliminisao porast plata i plaćeni prekovremeni rad krajem maja. Kompanija želi da pokaže zahvalnost za žrtvovanje radnika tokom najtežih trenutaka i u vidu jednokratnog bonusa počasti svoje zaposlene.

Iznosi za jednokratni bonus variraju. Redovno zaposleni u Amazonu, vozači i partneri dobiće po 500 dolara. Zaposleni koji rade na pola radnog vremena 250 dolara, čelnici frontova kompanije Amazon i Whole Foods dobiće po 1.000 dolara, dok će vlasnici partnerskih službi za dostavu dobiti 3.000 dolara. Amazon je uočio sve veću potražnju tokom pandemije dok ljudi ostaju kod kuće, i zbog toga je uvodio mere koje nisu baš popularne. Iako broje preko 400.000 zaposlenih i 110 centara, bilo je teško obezbediti sve uslove rada protiv epidemije Korona virusa, pa je u jednom trenutku došlo i do protesta radnika od kojih su neki otpušteni. Bilo je najmanje deset smrtnih slučajeva među zaposlenima u skladištima.

Pročitajte i:  Kanada uzima pet procenata od prihoda streaming platformi

Izvor: CNN

Facebook komentari: