BIZIT plus

Osnivač Oculusa otvara studio za razvoj video igara

Prošlo je dosta vremena od kako je suosnivač Oculusa Nate Mitchell napustio Facebook, a sada je postalo jasno gde je odlučio da nastavi svoj poslovni put.

novi studio za video igre

TechCrunch je objavio da je Mitchell otvorio novi studio za video igre, pod nazivom Mountaintop, i to uz pomoć inženjera koji su radili u Double Fine-u, Epic Games-u i drugim firmama. Još je rano da se priča o potencijalnim igrama, ali je naznačeno da se radi na igrama “za više igrača za igrače koji žele izazove“.

Novi studio sa inženjerima iz najvećih firmi

Suosnivač Oculusa odlučio je jasno u kom pravcu će ići njegova karijera nakon odlaska iz Facebooka. Za sada ovaj studio broji malo članova, svega njih petoro, ali je Nate Mitchell obećao da će uskoro studio oformiti i imati “pravu osnovu”. Takođe, studio će se razvijati tako da izbegne trenutnu toksičnu kulturu koja vlada u drugim kompanijama.

Mitchell nije očekivao da će detalji o prvoj igri biti objavljeni, i tako će i ostati sve do 2021. godine, za kada je i planiran izlazak prve. On smatra da će proći dosta vremena dok se ne ugledaju pravi prvi plodovi rada ovog tima. Za korisnike, ovo ostavlja mnogo praznog i nepoznatog prostora. Suštinski talenat i iskusni inženjeri su tu, čak i oni koji su radili na igri Fortnite, samo je pitanje može li Mountaintop sačuvati sve vrednosti dok se širi i napreduje u svom prvom naslovu, posebno imajući u vidu uobičajena odlaganja, uske rasporede i druge izazove koji određuju industriju igara.

Pročitajte i:  Epic poklanja još jednu igru: Avantura sa skakanjem i trčanjem

Izvor: Engadget

Facebook komentari: