Amazon Music Maestro – AI liste za reprodukciju 

Amazon Music bi vam uskoro mogao omogućiti da kreirate liste za reprodukciju sa tekstualnim upitom koristeći Maestro, njegov novi AI kreator plejlista. 

PCPress.rs Image

Maestro, koji je trenutno dostupan u beta verziji za mali broj pretplatnika Amazon Music-a u SAD, omogućiće korisnicima da sastave plejliste koristeći bilo koji upit, uključujući emodžije, rekao je Amazon u postu na blogu. Prema kompaniji, slušaoci će moći da sačuvaju plejliste koje je kreirala veštačka inteligencija i da ih podele sa drugim korisnicima Amazon Music-a. U postu, Amazon Music je predložio upite i jesti „muziku koju su moji deda i baka hvalili“ i „Pratio sam svoje prijatelje i svi se druže bez mene“. 

Ova funkcija je slična Spotify-ovoj AI plejlisti, koja je ovog meseca predstavljena Premium korisnicima u Ujedinjenom Kraljevstvu i Australiji. Takođe omogućava korisnicima da sastavljaju liste pesama sa tekstualnim upitima. 

Maestro će biti dostupan samo preko aplikacije Amazon Music. Korisnici sa pristupom beta verziji mogu da vide Maestro na svom početnom ekranu ili kada dodirnu znak plus da bi napravili novu listu pesama. Oni tada mogu ili da otkucaju ili izgovore svoj upit naglas, a Maestro će napraviti listu pesama. 

Pročitajte i:  Amazon otpušta nekoliko stotina zaposlenih

Beta korisnici koji su pretplatnici na Prime Music i oni koji slušaju sa reklamama (drugim rečima, „besplatna“ usluga) moraju da odluče nakon 30-sekundnog pregleda da li im se sviđa lista za reprodukciju koju je generisao Maestro; onda mogu da ga sačuvaju kako bi kasnije mogli da preslušaju celu stvar. Korisnici Amazon Music Unlimited-a, međutim, mogu odmah da preslušaju i sačuvaju čitave svoje liste pesama.  

Amazon upozorava da Maestro „neće uvek uspeti prvi put“ jer je tehnologija još uvek nova. Kompanija kaže da je uvela neke zaštitne ograde, uključujući „blokiranje uvredljivog jezika i neprikladnih uputstava“. Amazon Music će prikupiti povratne informacije pre nego što proširi uvođenje Maestra. 

Amazon se u velikoj meri oslanja na veštačku inteligenciju da ažurira mnoge svoje usluge. Pored Maestra u Amazon Music-u, kompanija je takođe objavila chatbot pod nazivom Rufus za maloprodajne kupce. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *