BIZIT plus

Amazon-ova usluga skeniranja dlanova  

Amazon vam sada omogućava da se prijavite za njegovu uslugu za prepoznavanje dlanova direktno sa vašeg telefona. Pokreće se nova aplikacija Amazon One na iOS-u i Android-u koju možete da koristite da fotografišete svoj dlan i podesite nalog, omogućavajući vam da počnete da skenirate dlan na lokacijama koje podržavaju tehnologiju verifikacije. 

PCPress.rs Image

Ranije je Amazon zahtevao od korisnika da posete fizičke lokacije da bi se upisali u Amazon One, što vam omogućava da kupite ili potvrdite svoje godine na osnovu otiska dlana koji je povezan sa vašim Amazon nalogom. Usluga je dostupna u svim prodavnicama Whole Foods širom SAD i na nekim lokacijama Panera Bread, kao i na više od 150 stadiona, aerodroma, fitnes centara i prodavnica. 

Amazon One koristi generativnu veštačku inteligenciju da analizira strukturu vaše vene dlana kako bi napravio „jedinstvenu numeričku, vektorsku reprezentaciju“ vašeg dlana koju prepoznaje kada skenirate svoju ruku u prodavnici. Ne koristi neobrađene slike dlana da bi vas identifikovao. 

Na mobilnom uređaju, Amazon kaže da koristi veštačku inteligenciju da uporedi fotografiju sa kamere telefona sa „bliskim infracrvenim slikama“ sa Amazon One uređaja. Moraćete da dodate način plaćanja u aplikaciju i otpremite fotografiju lične karte ako planirate da koristite uslugu za verifikaciju starosti. Takođe možete da povežete programe lojalnosti, sezonske propusnice i članstva u teretani. 

Pročitajte i:  Amazon uveo novih 50 električnih kamiona

Iako je tehnologija izazvala neke zabrinutosti za privatnost, Amazon kaže da su slike vaših dlanova i vena „odmah šifrovane“ i poslate u „veoma bezbednu zonu“ u AWS Cloud-u koji je posebno napravljen za Amazon One. Tamo, Amazon kreira vaš potpis na dlanu. 

Amazon takođe kaže da nova aplikacija „uključuje dodatne slojeve otkrivanja lažnih stvari“, dodajući da ne možete da sačuvate ili preuzmete slike dlana na svoj telefon. To još uvek možda nije dovoljno da ubedi neke korisnike da predaju svoje, pa, ruke, radi pogodnosti. Jer, za razliku od lozinke, ne možete dobiti novi otisak dlana. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *