Amazon koristi AI da poboljša recenzije proizvoda

Amazon je najavio upotrebu AI kako bi pomogao kupcima da bolje razumeju recenzije.

PCPress.rs Image

Amazon je najavio da će početi da koristi AI kako bi kupci bolje razumeli šta drugi kupci govore o proizvodu. AI se uvodi kako bi se skratio put ka kolektivnom stavu. Odnosno kupci neće morati da čitaju na desetine različitih komentara već će se generisati kratak pasus koji se direktno pojavljuje na stranici “Detalji o proizvodu”.

Pojedinačni komentari imaju ulogu da se generiše jedan pasus koji prenosi opšti zajednički stav o određenom proizvodu.

Amazon uvodi i isticanje ključnih atributa proizvoda u vidu dugmeta koje može da se klikne. Ako kupac želi da zna nešto više o performansama proizvoda, kada dodirne to dugme, prikazaće mu se samo one recenzije koje pominju te termine.

Nove funkcije zasnovane na AI u početku biće uvedene u podskup američkih kupaca na mobilnim uređajima u „širokom izboru“ proizvoda. Tokom ovih tekstova, kompanija će raditi na tome da nauči i fino podesi svoje AI modele kako bi poboljšala njihovu efikasnost. Rezime AI će biti samo onoliko dobar koliko i podaci koji se unose.

Pročitajte i:  Ako je Clearview AI skenirao vaše lice, možete dobiti udeo u kompaniji

Amazon pokušava na ovaj način da se izbori sa lažnim recenzijama sa kojima ima godinama probleme. Samo tokom 2021. godine kompanija je blokirala 200 miliona lažnih recenzija. Amazon je istakao da se nada da će mašinsko učenje moći da otkrije lažne recenzije što će ovaj problem u velikoj meri umanjiti.

Izvor: techcrunch.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,