TrendMicro

Amazon lansirao servis Amazon Music HD

Kompanija Amazon predstavila je novi servis Amazon Music HD, za slušanje muzike i audio zapisa visokog kvaliteta. Ovo je nadogradnja njihove već postojeće streaming platoforme Amazon Music Unlimited. 

Amazon music hd

Amazon Music HD nudiće preko 50 miliona pesama u audio formatu bez gubitaka, odnosno veoma visokog kvaliteta. Ova kompanije je takođe napravila i katalog sa milionima Ultra HD pesama u audio formatu bez gubitaka. U muzici visoke HD definicije, korisnici će imati prilike da uživaju uz muziku na 850 kbps i 16 bit/44.1kHz, dok će za Ultra HD katalog muzičke numere biti na 3730 kbps at 24 bit/192kHz i moći će da se slušaju u veoma visokom kvalitetu. 

“Dok smo razvijali Amazon Music HD, razgovarali smo sa mnogim umetnicima koji su bili oduševljeni mogućnošću našeg servisa da streamuje njihovu muziku onako kako je snimljena.”, rekao je potpredsednik Amazon Musica Steve Boom. 

Amazon sign on mobile phone

Amazon Music HD je dostupan za 14.99 dolara i za 12.99 dolara za Amazon Prime članove. Oni koji su već članovi Amazon Music Unlimited pretplate i porodične pretplate mogu da dodaju Amazon Music HD za dodatnih 5 dolara mesečno. 

Pročitajte i:  Radnici Amazona u južnoj Kaliforniji štrajkuju za povišicu od 5 dolara po satu

Rok veteran Nil Jang koji zagovara upotrebu digitalnih zvučnih formata zapisa bez gubitaka i pristalica servisa Amazon Music HD izjavio je da će se čitava planeta Zemlja zauvek promeniti sa novim Amazonovim servisom audio streaminga: “Ovo će biti najveća stvar koja će se desiti u muzici u poslednjih 40 godina, od kada je predstavljen digitalni format.”

Izvor: Techcrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,