Amazon Prime Video aplikacija za Windows 10

Kompanija Amazon objavila je sa radošću da svi korisnici Windows 10 od sada mogu preuzeti njihovu aplikaciju za servis Amazon Prime Video.

amazon prime video za windows 10

Ova aplikacija će vam omogućiti da strimujete video zapise i preuzmete ih za gledanje van mreže. Iako je do sada uvek bilo moguće strimovati Prime Video putem pretraživača kao što je Google Chrome, do sada nije bilo načina da se snimci prebace na Windows uređaj kako bi se pregledali van mreže.

Moguće preuzimanje filmova od sada

Amazon je napravio odličan korak objavivši aplikaciju za Windows 10 operativni sistem. Time se omogućava ne samo strimovanje sadržaja, već i preuzimanje istog za trenutke kada nemate pristup mreži. Sve ovo dešava se u trenutku kada se Amazon takmiči sa svojim rivalima Netflixom i Huluom. Izveštaji pokazuju da kompanija aktivno sprovodi ugovore u licenciranju prenosa televizijskih programa uživo, a ranije ove nedelje uveden je Watch Party u Sjedinjenim Američkim Državama, tako da do 100 ljudi može da strimuje sadržaj sa prijateljima.

Pročitajte i:  Amazon i neograničena pretplata na dostavu namirnica 

Preuzimanje nove aplikacije je besplatno, ali se pretplata na Amazon Prime Video plaća i to u iznosu 8,99 dolara mesečno. Pretplatnici koji koriste uslugu Amazon Prime i plaćaju godišnju pretplatu, ovu uslugu Prime Video dobijaju besplatno. Prvi testovi pokazuju da nova aplikacija za Windows 10 ima strim u rezoluciji 720p, slično ograničenjima na iPad verziji aplikacije, iako je moguće strimovati u 1080p rezoluciji putem internet pretraživača.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,