Amazon radne zadatke pretvara u video igre

Radni uslovi u skladištima Amazon-a su prilično oštri, pa je kompanija osmislila nove taktike za koje veruje da će olakšati život radnicima: pretvorila je rad u video igre.

PCPress.rs Image

Naime, prema poslednjim natpisima u medijima kompanija je počela sa instaliranjem velikih ekrana pored radnih stanica, na kojima će se prikazivati jednostavne igre sa imenima poput PicksInSpace, Mission Racer i CastleCrafter, koje će fizičke akcije radnika, poput premeštanja robe prevoditi u virtuelne pokrete u okviru igara. Tako će, na primer, brzina pakovanja objekata uticati na brzinu kretanja automobila u nekoj od igara, pa će pobeđivati oni koji su najefikasniji. Igre su zamišljene tako da rad učine manje napornim, te da poboljšaju produktivnost radnika kod kojih će se, tvrde eksperti, probuditi takmičarski duh.

PCPress.rs Image

Učestvovanje u igrama se odvija na dobrovoljnoj bazi, te su ekrani već instalirani na pet lokacija u Sjedinjenim Američkim Državama, gde menadžeri nagrađuju radnike koji su najbolji u nekoj igri, a nagrade su u obliku „valuta kompanije“ koje radnici mogu da zamenjuju isključivo za Amazon proizvode. Proces pretvaranja rada u igru poznat je kao „gejmifikacija“, te se u nekim kompanijama već koristi za testiranje servisa i proizvoda, kao i za povećavanje produktivnosti.

Pročitajte i:  Spelldrifter: Nova besplatna igra od Epic Games

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: ,